Blog

Blog z młyna nad rzeką Reszel
— czary z mąki i nie tylko:

To nie przypadek, że Młynomag należy do Europejskiej Sieci regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego „Warmia, Mazury, Powiśle”. Cenimy dobrą żywność i sztukę cieszenia się smakiem.

Dobrze wiemy, jak wiele pracy wymaga stworzenie czegoś wyjątkowego, i to, że bez doskonałych produktów nie powstanie doskonała potrawa. Chcemy, by każdy produkt Młynomagu zachwycał zarówno szefów kuchni, jak i domowników.
Na tej stronie dzielimy się tą kulinarną pasją oraz nowościami z Grodzkiego Młyna.
To slow food w naszym własnym, warmińskim wykonaniu.
Życzymy udanej lektury, i smacznego!

Przepisy
18 lutego 2020

„Kruche, lekkie delikatne ciasto dosłownie rozpływające się w ustach. Kto zrobi je pierwszy raz już nigdy nie będzie chciał jeść innych… „

Faworki Magdy Gessler   „Kruche, lekkie delikatne ciasto dosłownie rozpływające się w ustach. Kto zrobi je pierwszy raz już nigdy nie będzie chciał jeść innych… „   Już jurto „tłusty…
Przepisy
24 stycznia 2020

Karnawałowe rogaliki z konfiturą

Karnawał to czas spotkań. Zapraszamy do siebie znajomych, albo sami idziemy z wizytą. Wspólne spędzanie czasu jest przyjemne a będzie jeszcze bardziej przyjemne, jeśli przygotujemy coś na ząb. Ja wyszperałam…
Przepisy
13 grudnia 2019

ŚWIĄTECZNA SZARLOTKA

Nie wyobrażam sobie świąt bez ciasta. A ponieważ święta to tradycja, dlatego też w tym czas smakują mi najbardziej tradycyjne ciasta. Krucha i pachnąca cynamonem szarlotka to jedno z tych…
Przepisy
14 listopada 2019

Obwarzanki, wspomnienie Krakowa

Tak jak Kraków jest stary tak obwarzanek jest jednym z najstarszych fast foodów. Fast food w dobrym wydaniu. Oparty na starej recepturze, przygotowywany z naturalnych składników, bez dodatku polepszaczy i…