Blog

Blog z młyna nad rzeką Reszel
— czary z mąki i nie tylko:

To nie przypadek, że Młynomag należy do Europejskiej Sieci regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego „Warmia, Mazury, Powiśle”. Cenimy dobrą żywność i sztukę cieszenia się smakiem.

Dobrze wiemy, jak wiele pracy wymaga stworzenie czegoś wyjątkowego, i to, że bez doskonałych produktów nie powstanie doskonała potrawa. Chcemy, by każdy produkt Młynomagu zachwycał zarówno szefów kuchni, jak i domowników.
Na tej stronie dzielimy się tą kulinarną pasją oraz nowościami z Grodzkiego Młyna.
To slow food w naszym własnym, warmińskim wykonaniu.
Życzymy udanej lektury, i smacznego!

Przepisy
2 października 2020

Bułeczki z grzybami

Jesień, czas grzybów. Ja dziś przygotowałam dla Was przepis na pyszne bułeczki z grzybami. Polecam je zrobić, można zabrać do pracy na drugie śniadanie.   Składniki: 500 g mąki pszennej…
Przepisy
17 września 2020

Makaron carbonara

Proste I niesamowicie smaczne danie rodem z Włoch. Carbonara to węgiel... skąd ta nazwa? Danie było przygotowywane przez włoskich górników. Kiedy szykowali je do makaronu spadały im kawałki węgla. Aby…
Przepisy
18 lutego 2020

„Kruche, lekkie delikatne ciasto dosłownie rozpływające się w ustach. Kto zrobi je pierwszy raz już nigdy nie będzie chciał jeść innych… „

Faworki Magdy Gessler   „Kruche, lekkie delikatne ciasto dosłownie rozpływające się w ustach. Kto zrobi je pierwszy raz już nigdy nie będzie chciał jeść innych… „   Już jurto „tłusty…
Przepisy
24 stycznia 2020

Karnawałowe rogaliki z konfiturą

Karnawał to czas spotkań. Zapraszamy do siebie znajomych, albo sami idziemy z wizytą. Wspólne spędzanie czasu jest przyjemne a będzie jeszcze bardziej przyjemne, jeśli przygotujemy coś na ząb. Ja wyszperałam…