Mąka Tortowa to najjaśniejsza i najdelikatniejsza z produkowanych mąk. Polecamy ją do wypieku ciast biszkoptowych.
Mąka Młynomag:
tak samo dobra od wieków
Oferta Młynomag to wiele rodzajów mąki paczkowanych (do użytku domowego) i piekarniczych (do użytku profesjonalnego). Starannie przygotowane pod potrzeby klienta, jedno mają wspólne — 100% regionalnego pochodzenia i 100% doskonałej młynarskiej tradycji.
Zapraszamy piekarzy i smakoszy, z Warmii i Mazur i nie tylko.
Mąka paczkowana
Mąkę Młynomag poznasz już po niepowtarzalnym wyglądzie opakowania.
Charakterystyczny, graficzny ornament już z daleka zapowiada, że możesz spodziewać się produktu o wyjątkowej jakości i szlachetności. Robimy wszystko, by klienci byli z nas zadowoleni. To reputacja, na którą Grodzki Młyn pracuje (dosłownie) od wieków.
Wybierz mąkę i kup ją w sklepie online albo na miejscu:
Mąka Tortowa
Mąka Reszelska
Mąka Reszelska to mąka uniwersalna. Szczególnie polecamy ją do wypieku ciast drożdżowych.
Mąka Luksusowa
Mąkę luksusową polecamy do wypieku murzynków, pierników i ciast drożdżowych. Doskonale nadaje się do naleśników oraz na pizzę.
Mąka Warmińska
Mąka Warmińska to mąka uniwersalna. Polecamy ją do wypieku ciast drożdżowych i babek.
Mąka Krupczatka
Mąka Krupczatka stosowana jest jako dodatek do ciast kruchych. Znakomicie nadaje się do zaprawiania zup i sosów.
Mąka Chlebowa
Mąkę Chlebową Żytnią stosuje się do wypieku domowego pieczywa na naturalnym zakwasie.
Mąka Razowa
Mąka Razowa to mąka z pełnego przemiału żyta. Stosuje się ją do wypieku chleba razowego.
Mąka Graham
Mąka Graham to gruboziarnista mąka z pełnego przemiału pszenicy do wypieku chlebów i ciastek pełnoziarnistych.
Kasza Manna
Kasza manna z mlekiem to pożywny i tani posiłek nie tylko dla dzieci.
Mąka orkiszowa
Mąka Orkiszowa Pełnoziarnista bardzo często pojawia się w przepisach kulinarnych na różnorodne wypieki m.in. ciasta czy chleby.
Mąka pszenna do wypieku chleba
Mąka Pszenna Typ 750 doskonale nadaję się do wypiekania chleba pszennego.
Ekologiczna mąka pszenna Tortowa
Mąka Tortowa ekologiczna produkowana jest z certyfikowanej pszenicy ekologicznej uprawianej na Warmii i Mazurach. Ta jasna i delikatna mąka polecana jest szczególnie do wypieku lekkich ciast biszkoptowych oraz na pierogi.
Ekologiczna mąka żytnia T720
Mąka żytnia ekologiczna typ 720 produkowana jest z certyfikowanego żyta ekologicznego uprawianego na Warmii i Mazurach. Stosuje się ją do wypieku chleba na naturalnym zakwasie.
Ekologiczna mąka żytnia T2000
Mąka żytnia ekologiczna produkowana jest z certyfikowanego żyta ekologicznego uprawianego na Warmii i Mazurach. Jest to mąka pełnoziarnista którą stosuje się do wypieku chleba razowego.
Ekologiczna mąka pszenna
Mąka ekologiczna pszenna T-650 5kg produkowana jest z certyfikowanej pszenicy ekologicznej uprawianej na Warmii i Mazurach. Doskonale nadaje się do wypieku ciast drożdżowych, na pizzę oraz do chleba.